Video

Videoportet

Een prachtig videoportret is gemaakt door Mijke Pol en Rob van Oijen over het werk van het Apostolaat van Troost.

Verdriet

Apostolaat van Troost

Voor mensen die ernstig lijden onder hun verdriet.

Doneren

Doneren

Wilt u een donatie over­wegen om ons mooie werk te ondersteunen? Bedankt!

Algemeen Nut Beogende Instelling - ANBI
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Praktisch

Rembrandts ‘Terugkeer van de verloren zoon’ (Hermitage Museum, Sint-Petersburg)
Rembrandts ‘Terugkeer van de verloren zoon’ (Hermitage Museum, Sint-Petersburg)

Mensen kunnen soms ernstig lijden. Dat lijden is veelal ontstaan door verliessituaties, door afscheid ten gevolge van dood, scheiding of door andere droevige gebeur­te­nissen. Misschien is dit ook u overkomen. U bent zich af gaan sluiten voor uw omgeving en hebt zoveel verdriet, dat een normaal leven leiden haast niet meer mogelijk is.

Uw gedrag is moeilijk te begrijpen voor uw naasten, u wordt lastig gevonden, wat alleen maar meer leed en pijn oplevert.

U gaat medicijnen gebruiken of er ontstaat een andere verslaving, dit om het verdriet niet meer te voelen. Natuurlijk voelt u dan ook minder. U leeft daardoor in een vlakke gevoelswereld waarin u steeds meer opgesloten raakt.

Er ontstaat een behoefte om vooral maar niet te veel te voelen. In hart en hoofd ontstaat een ware strijd die het gewone leven en wat daar allemaal bij hoort, onmogelijk maakt.

God is liefde. Uit liefde heeft Hij ons geschapen en Hij wil ons altijd nabij zijn. Zou het niet zo kunnen zijn dat God uw lijden kent? Wij mogen onze zorgen en ons verdriet bij Hem neerleggen, zoals Christus zegt: “Komt allen tot mij die belast en beladen zijt; want mijn juk is zacht en mijn last is licht.”

God wil dat wij gelukkig zijn, Hij wil ons helen. Maar hoe moeilijk is het om dat te ervaren, wanneer onze dagen donker zijn en wij geen enkel licht meer zien. Wanneer wij gewond zijn, tot in het diepst van onze ziel.

God wil u helpen om uw leven weer op te pakken en uw verdriet een plaats te geven. Gaandeweg zal er verlichting komen, steeds meer zult u weer gevoel in uw hart krijgen. Het leven krijgt weer waarde. U komt thuis bij u zelf en uw dierbaren, maar vooral bij Hem.

Hij blijft altijd bij u, daar stelt hij geen voorwaarden aan. Hij nodigt u uit om met Hem de dialoog aan te gaan, elkaar opnieuw te ontmoeten. Dat maakt u weer gelukkig.

Het Apostolaat van Troost wil u graag helpen om de liefde en troost van God te ontvangen om zo de draad van uw leven, samen met Hem, weer op te nemen.

Privacy

Uw privacy is gewaarborgd, wij schrijven niets op en hebben geen dossiers. We vragen enkel uw naam en contactgegevens voor het apostolaatswerk en er wordt niets op internet opgeslagen.

Kosten

U hoeft niets te betalen. Het staat u vrij om wat te doneren (naar vermogen), maar u bent dat niet verplicht.

Welkom

U bent altijd welkom, tijdens de inloop mag u zonder afspraak binnen wandelen, er is altijd een kopje koffie. Echter voor vervolg­ge­sprekken, maken we graag een afspraak. Indien nodig mag u, altijd contact zoeken, per telefoon of mail. Wij nemen, dan contact met u op en kunnen dan tijd vrijmaken... altijd welkom.

Iedereen is welkom! Het maakt niet uit wie u bent, waar u vandaan komt of wat uw geloofsachtergrond ook is.Apostolaat van Troost • San Salvatorkerk • Schaarhuisstraat 14 • 5231 PV ’s-Hertogenbosch • (06) 30 161 636 • info@apostolaatvantroost.nl