Video

Videoportet

Een prachtig videoportret is gemaakt door Mijke Pol en Rob van Oijen over het werk van het Apostolaat van Troost.

Verdriet

Apostolaat van Troost

Voor mensen die ernstig lijden onder hun verdriet.

Doneren

Doneren

Wilt u een donatie over­wegen om ons mooie werk te ondersteunen? Bedankt!

Algemeen Nut Beogende Instelling - ANBI
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Publicaties

Een overzicht van publicatie van het Apostolaat van Troost.

De geur van jou

Boekje - De geur van jouBroeder Johannes heeft in 2015 een gedichtenbundel gepubliceerd met de titel De geur van jou. Het voorwoord is geschreven door Dr. P. Spekenbrink pr.

De dichter

Joop van Beurden wordt geboren op 18 november 1942 te ’s-Her­to­gen­bosch. Hij groeit op onder de toren van de Sint-Jan, in de Kerkstraat te ’s-Her­to­gen­bosch. Joop is een druk kind, wil alles uitproberen en zoekt al snel naar uitersten. In 1962 treed hij in het huwelijk met zijn Riet, wordt het wat rustiger in zijn leven en krijgen zij vier kinderen.

In die periode komen de eerste verschijnselen van zijn anders zijn en voelen. Riet blijft in hem geloven en geeft hem de ruimte zichzelf te zijn. Vooral geeft zij hem rust zodat hij zich verder kan ontwikkelen. Samen kunnen zij bergen verzetten.

Zijn leven lang schrijft hij alles op, in een eenvoudige, verhalende vorm. Later wordt het een uitdaging deze verhalen zo kort mogelijk te maken. De gevoelens van de dichter worden weergegeven in zo puur mogelijke vorm.

In het jaar 2002 moedigen vrienden hem aan om zijn werk te publiceren. Deze bundel is een herziene uitgave van eerder uitgegeven gedichten. Ook zijn nieuwe gedichten toe­ge­voegd.

Nu is het leven van Joop toegewijd aan Christus en is hij broeder geworden en werkzaam bij het Rooms Katholiek Apostolaat van Troost in het Bisdom ’s-Her­to­gen­bosch

Deze bundel is tot stand gekomen met hulp van vrienden: Mevrouw W. Overschie, Henk en Ria Raadschelders, mevrouw Vos, Professor B. Spekenbrink en Anita van der Kam.

Het boek De geur van jou is te koop voor € 15,-
Hiermee steunt u ook het werk van het Apostolaat van Troost.

Katholiek Apostolaat van Troost

Boekje - Katholiek Apostolaat van TroostIn dit boekje vertelt broeder Diederik ons hoe hij zijn werkzaamheden doet binnen het Katholiek Apostolaat van Troost. Maar ook hoe hij ertoe gekomen is, als seculier oblaat van een klooster.

Als Godzoeker heb ik de stilte opgezocht van een klooster om dichterbij mijn eigen basis te komen. Juist in de diepte van mijn ‘zijn’ voelt het alsof God heel dichtbij is. Dat gevoel wilde ik vasthouden en ben daarom, enkele jaren geleden, seculier oblaat van een klooster geworden.

Een verbintenis waarin ik o.a. beloofd heb een evangelisch leven te leiden in verbondenheid met de Abdij Sint Benedictusberg te Mamelis. Het Katholiek Apostolaat van Troost is voor mij daarom een prachtige werkplek om er voor de ander te zijn. Een mooi werk, dat ik kenbaar heb gemaakt aan mijn mede oblaten om ons werk van dit Apostolaat te laten groeien naar andere delen van ons land.

De lezing is een boekje geworden waarin beschreven staat wat het werk van ons Apostolaat inhoudt en hoe ik ertoe gekomen ben.

Na de Pedagogische Academie heb ik met veel plezier, tot mijn 65e jaar, voor de klas gestaan op een Christelijke basis­school, waar verteld werd over de liefde van Jezus Christus. Op latere leeftijd ben ik van het protestantisme overgegaan naar het rooms-katholieke geloof. Niet dat het ene geloof beter is dan het andere, maar de liturgie en spiri­tua­li­teit liggen dichterbij mijn hart. God is er voor iedereen, wanneer we door Jezus Christus naar de Vader mogen gaan. Ook binnen ons werk van het Katholiek Apostolaat van Troost.

Het boekje Katholiek Apostolaat van Troost is te koop voor € 5,-
Hiermee steunt u ook het werk van het Apostolaat van Troost.
Apostolaat van Troost • San Salvatorkerk • Schaarhuisstraat 14 • 5231 PV ’s-Hertogenbosch • (06) 30 161 636 • info@apostolaatvantroost.nl