Video

Videoportet

Een prachtig videoportret is gemaakt door Mijke Pol en Rob van Oijen over het werk van het Apostolaat van Troost.

Verdriet

Apostolaat van Troost

Voor mensen die ernstig lijden onder hun verdriet.

Doneren

Doneren

Wilt u een donatie over­wegen om ons mooie werk te ondersteunen? Bedankt!

Algemeen Nut Beogende Instelling - ANBI
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


“Alle grote dingen beginnen klein...”

Hernieuwd onderkomen ingewijd

gepubliceerd: zondag, 17 juni 2018

“Alle grote dingen beginnen klein...” Deze ker­nachtige bood­schap gebruikte Monseigneur Mutsaerts bij de officiële heropening en inzegening van het Apostolaat van Troost op zondag 17 juni 2018. De hapjes stonden klaar, alle mensen die uitgenodigd waren zaten gezellig bijeen, binnen en buiten. Iedereen was blij om elkaar (opnieuw) te ontmoeten.

Al weken daarvoor zijn Karel en zijn mensen de omgeving aan het opruimen en de oude schutting, totaal vervallen, moest geruimd worden. Onderwijl werden plannen gemaakt om een tuin aan te leggen. Tanja kwam met de eerste planten, die gingen meteen de grond in, dat was het startschot voor het grote werk. De grond moest verrijkt worden en we gingen planten uitzoeken. Het moest een schaduwtuin worden. Anita kwam met lelietjes van dalen en dovenetel en nog veel meer. Weer een ander kwam aan met prachtige hortensia’s. Johannes was dagelijks in het tuin­cen­trum op zoek naar mooie koopjes, die gaan dan direct de grond in. Er werd goed gezorgd voor al de harde werkers! op tijd koffie of wat anders, met wat lekkers erbij! Er ontstond al snel, een sfeer van verbroedering, met deze harde werkers, geweldig. Onderwijl ging het werk in de kerk gewoon door.

Er rustte zegen op ons werk en alles ging als een trein. Er kwam een sfeer van ‘het zal ons lukken’, voorheen gebeurde er niets! Wij voelden een grote kracht die ons opriep tot daden, we beseften dat het nodig was, een rustige plek te hebben voor mensen die dat nodig hebben om er te kunnen praten en bidden. We kregen een mooi tuinsetje en ook een grote tuinbank. Om maar te zwijgen van de prachtige schutting, liefdevol geplaatst door Karel en zijn mensen, Hans en Ad. Allemaal mensen die ons Apostolaat in hun hart dragen en die zich inzetten voor het welzijn van de verdrietige mens en voor Hem die onze Heer en goede Herder is.

Na ontvangst met koffie -en Bossche Bol- nam broeder Johannes het woord hij vertelde hoe alles begonnen is. Perry, die Johannes als eerste ontmoette, na de scheiding. Het klikte tussen hen, Perry vroeg aan hem, wat ben je gewend te doen in deze kerk?... en hij zei tegen Johannes, dat hij daar mee door mocht gaan. Zo maakten ze kennis met elkaar. Het balletje ging rollen, Johannes werd beheerder en diende de missen. Bezocht mensen, hij bracht de Kerk terug in de originele staat, daar ontmoete hij de Monseigneur. Die hij later beter mocht leren kennen. Johannes vertelde van zijn hartewens om broeder te mogen worden. En... belangrijker nog, het oprichten van het Apostolaat van Troost. Mede dank zij Perry en de bisschop, is het Apostolaat (per Kerkelijk Decreet) erkent. Dat is inmiddels al weer ruim zes jaar geleden.

Vervolgens nam Mgr. Mutsaerts het woord. Hij gaf aan dat in de lezing van vandaag staat dat alle grote dingen klein beginnen. Hij las voor uit de bijbel en maakte vergelijkingen met diverse groten der aarde, die ook klein waren begonnen. Daarna ging de Monseigneur over tot de inzegening van de ruimte en van de twee broeders, br. Diederik en br. Leonardus. Het was een mooie rustige zegen en we voelden ons allemaal 'mede-ingezegend. God is altijd rijk in Zijn Zegen.

Hierop volgde een hapje en een drankje en kon iedereen gezellig en informeel met elkaar in gesprek gaan. Het werd erg gezellig, de middag vloog voorbij. Mooi he: iedereen klikte met iedereen. God is een soort superlijm: alles en iedereen werd positief met elkaar verbonden.

Een met de Heer: tijdloos-mooi- moment: wat een dag!

Nawoord

Als je eraan komt gelopen, lijkt het wel of er een van die moderne tv-metamorfoses heeft plaatsgevonden! Het plaatje 'voor -en na' is wekelijk ongelooflijk, wat een verschil. Het is niet meer terug te herkennen. Het is een thuis geworden: rustig en netjes met veel bloemen en planten, kortom: een plek om op adem te komen en je verhaal kwijt te kunnen bij het Apostolaat van Troost. Good vibes: en die komen van Hem! Kom langs, om het met ons te ervaren.

U bent van harte welkom.

zr. Tanja en br. JohannesApostolaat van Troost • San Salvatorkerk • Schaarhuisstraat 14 • 5231 PV ’s-Hertogenbosch • (06) 30 161 636 • info@apostolaatvantroost.nl