Video

Videoportet

Een prachtig videoportret is gemaakt door Mijke Pol en Rob van Oijen over het werk van het Apostolaat van Troost.

Verdriet

Apostolaat van Troost

Voor mensen die ernstig lijden onder hun verdriet.

Doneren

Doneren

Wilt u een donatie over­wegen om ons mooie werk te ondersteunen? Bedankt!

Algemeen Nut Beogende Instelling - ANBI
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Bidden met een Roma familie

gepubliceerd: zaterdag, 8 september 2018

Op een zondag­middag in juli was ik de Sint-Jan. Het was er rustig, al wandelend, voelde ik me verbonden met Onze Lieve Heer. Er heerste een sterke meditatieve, devote sfeer.

Toen ik een klopje op mijn schouder kreeg, was ik aangenaam verrast, keek in de ogen van een mooie vrouw, zag ik haar kinderen, twee jongetjes en een meisje. Op de achtergrond was haar man. Een Roma familie! Met aan het hoofd deze prachtige vrouw. Lang zwart haar en donker bruine ogen. Haar lange gewaden en sieraden accentueerden haar schoonheid.

Broeder, mogen wij in die mooie (Sacraments) kapel bidden. Ik had er eigenlijk geen tijd voor... dus zei ik... gaan jullie maar naar de iconen kapel, ik kom er aan, dan zullen we samen bidden.

Enige tijd later... dacht ik, waarom ook niet. De koster maakte alle kaarsen aan in onze prachtige Sacramentskapel, alle lampen aan. Een feest voor de ogen en het hart!

Ik ging terug naar de Iconen kapel, waar achter de gesloten deur, de hechte familie biddend en spelend, kaarsjes aan het branden waren. Samen brachten zij het Licht en hun hart, bij Onze Lieve Heer. ik wilde hen niet storen, ik genoot in stilte, van wat ik zag.

Even later klopte ik aan en zeg... Anna, je word verwacht in de Sacraments kapel. Haar ogen spraken boekdelen.

Anna knielt en haar familie zit achter haar. We begroeten God, Anna heft haar armen ten hemel en haar zingende gebed, wordt als een echo, door haar lieve man beantwoord, haar kinderen maken kruisjes en kussen hun duimen.
Haar gebed is soms smekend, dan weer uitbundig... haar man antwoord in zachte dank.

Plotseling is het stil!
Hier raakt God, de aarde... en deze prachtige mensen aan... en ook mij. Wat een eer om deze Roma familie te mogen kennen.

Als we langzaam, groetend en dankend naar buiten gaan, komt Anna voor me staan... omarmt me en zegt dat ze van me houdt, dat is weder­zijds! In en door God verbonden en zo aan elkaar. Dank U, God, voor deze prachtige ontmoeting.

Kom ook maar eens naar deze mooie plek in de Sint Jan. Misschien ontmoeten wij daar elkaar en kunnen we, indien gewenst, samen bidden en luisteren naar wat ten diepste in ons hart aanwezig is. Van harte welkom!

+ broeder JohannesApostolaat van Troost • San Salvatorkerk • Schaarhuisstraat 14 • 5231 PV ’s-Hertogenbosch • (06) 30 161 636 • info@apostolaatvantroost.nl