Video

Videoportet

Een prachtig videoportret is gemaakt door Mijke Pol en Rob van Oijen over het werk van het Apostolaat van Troost.

Verdriet

Apostolaat van Troost

Voor mensen die ernstig lijden onder hun verdriet.

Doneren

Doneren

Wilt u een donatie over­wegen om ons mooie werk te ondersteunen? Bedankt!

Algemeen Nut Beogende Instelling - ANBI
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Persoonlijk geluid in ‘de Mus’

gepubliceerd: zaterdag, 9 februari 2019

Afgelopen woensdag 6 februari 2019 mocht broeder Johannes ’s avonds spreken voor meer dan 60 man in cultureel centrum/ theater ‘de Mus’ in Tilburg. Vooraf was er muziek en een korte film, waarna rond 21.00 uur broeder Johannes opkwam en voor een rustig, geïn­te­res­seerd publiek het woord nam.

Hij gaf aan dat hij graag sprak voor dit type publiek (allemaal jongeren, vaak studenten van rond de 25 jaar) en zei dat hij hen een hoopvolle bood­schap mee wilde geven: “Er is meer dan hier - en nu. En: vriend­schap is super belangrijk. Plus: liefde gaat door, ook door de dood heen.

Broeder Johannes was in zijn habijt gekleed en droeg rustig, éen voor éen diverse van zijn, vaak autobiografische, gedichten voor. Soms bekende en soms nieuwe gedichten. De zaal was stil, je kon een speld horen vallen en het publiek genoot zichtbaar! De gedichten werden steeds afgewisseld door een korte, per­soon­lijke noot van hem tussendoor. Soms werd er kort even gelachen (uit herkenbaarheid) en hier en daar werd een traantje weggepinkt.

Tot slot nodigde broeder Johannes de zaal uit om elkaar een hand te geven als een teken van vriend­schap. Zo start alles: liefde, verbondenheid, met elkaar en met God. Wees elkaar actief en écht nabij en voel je verbonden met de ander.

Daarna was het tijd voor wat vragen en ontstond er een gezellige, intieme sfeer. Het leek wel wat op een grote huiskamer, met allemaal ‘huis- mussen’. Deze saamhorigheid eindigde met de afkondiging van de presentatrice, die broeder Johannes hartelijk bedankte voor zijn optreden. Er was duidelijk een goede klik tussen de organisatie en broeder Johannes. Dit merkte je in zowel de aankondiging, de goede zorgen vooraf (met eten en instructies) als met de afkondiging.

Ook het jonge publiek had een geweldige avond gehad. Dat bleek wel uit het feit dat er drie keer een lang applaus volgde. Zelfs achteraf werd hij meerdere malen aangesproken door diverse mensen die vertelden dat ze zwaar onder de indruk waren van zijn verhalen. Soms volgde er spontaan ‘belijdenissen’ over hoe mensen bezig waren met hun geloof. Een paar grote, jonge mannen kwamen naar Johannes toe en zeiden: we zijn diep geraakt en gaan hier nog verder ‘mee aan de slag’. (over bepaalde zaken nadenken/ mijmeren)

Dit mu(i)sje krijgt vast nog een staartje...

Zr. Tanja

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.


Apostolaat van Troost • San Salvatorkerk • Schaarhuisstraat 14 • 5231 PV ’s-Hertogenbosch • (06) 30 161 636 • info@apostolaatvantroost.nl